Tabor mediacije – VTISI

V petek, 25. 11., in soboto, 26. 11. 2022, je v šoli potekal tabor mediacije, kjer so učenci pridobivali spretnosti, ki nam omogočajo konstruktivno reševanje konfliktov, obenem pa so se urili za vrstniške mediatorje. Udeležilo se ga je kar 20 učencev 7. in 8. razreda OŠ Videm in PŠ Leskovec. Zapisali so naslednje vtise:

  • Na tabor mediacije smo prišli ob 16.30. Najprej smo se razdelili v skupine, kjer smo se urili v znanjih, ki jih ima mediator. Po večerji smo si ogledali film. Ob 7.30 smo se zbudili in šli na zajtrk. Do 12. ure smo se učili faze mediacije. Bilo nam je zelo lepo.
  • Na taboru mi je bilo zanimivo. Všeč so mi bile delavnice in igre vlog. Bilo je tudi zabavno.
  • Na taboru mediacije mi je bilo zelo zabavno ter zanimivo. Zelo smo se zabavali ter skozi igro veliko naučili. Vse razen spanja mi je bilo zelo všeč, zato bi tabor še enkrat ponovila.
  • Na mediaciji mi je bilo super, saj sem se naučila veliko novega. Čeprav sem ugotovila, da vloga mediatorja ni zame, sem hvaležna za znanje, ki sem ga pridobila. Bilo je tudi zelo zabavno, saj sem imela ob sebi prijatelje, ki so delili to izkušnjo z mano.
  • Tabor mediacije je presegel moja pričakovanja. Pred taborom smo se sošolci že dobili, saj smo se dogovorili, da gremo skupaj do šole. Ko smo prišli, mi je bilo najbolj všeč, da smo začeli z igro, saj so učiteljice takoj naredile tabor zanimiv. V skupini mi je bilo všeč to, da smo se spoznali in zabavali. Najbolj pa je bilo fajn skupaj spati, kar ni bilo najbolj fajn učiteljicam. Tabor je bil poučen, zanimiv in v pomoč, saj sem kar na taboru rešila nekaj sporov. Predlagam, da bi bilo tega več in tudi za druge razrede.
  • Tabor mediacije je name naredil dober vtis. Imeli smo se fajn. Bilo je poučno in zanimivo, tako da bi ga bilo vredno kdaj še ponoviti. Super smo spali, sploh se nismo zbudili zgodaj … (zjutraj ob petih).
  • Na taboru je bilo zelo fajn. Zabavali smo se in tudi naučili veliko novega. Najbolj mi je ostala v spominu, da smo moral za vse poskrbeti sami (zajtrk, večerja). Zanimivo je bilo tudi spati v učilnicah. Čeprav so bile blazine trde, je bilo super. Družba je bila fenomenalna, ni nam zmanjkalo idej za pogovor. Zelo smo se zbližali. (Ana Franc, 8.e)
  • Moji vtisi o taboru mediacije so zelo pozitivni, saj sem se veliko naučil. Najboljše je bilo zvečer, ko smo si skupaj ogledali film Čudo in ne takoj zaspali. (Emanuel Feguš, 8.e)

Učenci mediatorji

Za ogled utrinkov iz tabora kliknite na fotografijo!

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost