Proslava ob 110. letnici POŠ Leskovec (SLIKE in GLASILO)

Šola, imamo te radi!

Sreda, 9. 11. – za marsikoga čisto navaden dan, za učence in delavce  šole Leskovec,  starše, krajane Leskovca in tudi za občino Videm pa je bil to zelo pomemben dan. Vsi se  ga bomo še  dolgo spominjali, saj je bila prireditev namenjena 110. obletnici šole. Začetki šolstva v Leskovcu segajo še dlje nazaj, v leto 1769,  otvoritev prave šolske stavbe  pa je bila 5. novembra 1912.

Da je bil svečani dogodek zelo pomemben, se je opazilo že po nabito polni telovadnici, prireditve pa so se udeležili tudi pomembni gostje: sekretar iz ministrstva za šolstvo iz Ljubljane, predstavnica Zavoda za šolstvo  enote Maribor, župan občine Videm ter ravnatelji nekaterih sosednjih šol, celo iz Hrvaške.

Uvodnemu pozdravu ravnatelja, magistra Roberta Murka, je sledil kratek oris zgodovine šole, ki ga je predstavila vodja podružnice, ga. Marjana Srdinšek, sledili pa so še krajši nagovori nekaterih gostov. Nato  se je začel bogat kulturni program, ob katerem so lahko nekateri obujali spomine na svoja šolska leta, drugi pa so enostavno uživali. Prireditelji pa nismo pozabili niti na prihodnje generacije. Izdelali smo časovno kapsulo in vanjo shranili fotografije sedanjih učencev in delavcev šole, predmetnik, šolska pravila, mini kuharski priročnik, rutico, računalniško miško in še kaj. Naša želja je, da bi jo naslednje generacije odprle ob 200. obletnici šole in tako spoznale, kakšen je bil šolski utrip  pred približno devetdesetimi leti.

In kot se za pravo praznovanje spodobi, smo se vsi zaposleni posladkali še s torto.

Za ogled pritisni na naslovnico glasila.

GALERIJA SLIK

Za ogled galerije pritisni na sliko.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost