4. POLETNE ZABAVNE IGRE

Na OŠ Videm smo počitnice zaključili aktivno in v športnem duhu, saj so na igrišču športnega parka Videm potekale 4. Poletne zabavne igre. Zbralo se je skoraj 200 otrok iz osnovnih šol Videm, seveda s podružnicama Sela in Leskovec, Majšperk, Podlehnik, Žetale ter hrvaških šol Lepoglava in Bednja.

V treh dneh so se učenci na desetih različnih postajah preizkusili v gimnastiki, golfu, nogometu na milnici, metanju frizbija, plezanju in različnih zabavnih igrah ter pobližje spoznali gasilsko opremo. Odpravili smo se tudi v Moravske Toplice, kjer množici navdušenih otrok ni bilo ponujeno le plavanje, temveč tudi ples in zabavne igre v vodi ter na suhem. Nekateri pa so pod budnimi očesi in s spodbudo plavalnih učiteljev naredili svoje prve samostojne plavalne zamahe.

Tudi letos so otroke razveselili in s svojim obiskom počastili različni znani športniki. Tokrat so nas obiskali vsem dobro poznan vrhunski smučar prostega sloga Filip Flisar, Marcos Tavares, legenda kluba NK Maribor, ter člani mladinske rokometne reprezentance, ki je julija osvojila naslov evropskega prvaka, Tilen Kosi, Dominik Ozmec in Tinček Hebar. Vsi so se strinjali, da je za uspeh potrebno biti vztrajen, trdo delati, predvsem pa je potrebno imeti rad, kar počneš. Zaključek iger so dodatno popestrili člani Aerokluba Ptuj, ki so se iz zraka spustili med otroke.

Projekt sta vodila učitelja videmske šole Gorazd Černila in Beno Repič,  pomagali smo vaditelji videmske šole. Da je bila prireditev izvedena na tako visoki ravni, so pripomogla tudi različna društva – Prostovoljno gasilsko društvo Videm, Športno društvo Studenci, podjetje Kreal, ptujski klub Ultimate frizbi (Ptujska legija), šola golfa za mlade Gita golf, Aeroklub Ptuj, Brezmejna dimenzija ter Plavalna akademija Kurent. Za ogled galerije kliknite na fotografijo.

                                                                                                                 Damjana Hliš

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost