Dan slovenske hrane

V petek, 17. 11. 2017, smo imeli naravoslovni dan. Sara, Karin, Nina, Nika in Aleš smo se zbrali v jedilnici ob pol osmih, kjer smo pričeli priprave na kuharsko oddajo. Ob osmi uri smo imeli slovenski tradicionalni zajtrk – kruh, maslo, med,  mleko in jabolko so bile osnovne sestavine. 10. 50 je potekala kuharska oddaja. Za vse učence smo skuhali bučno juho. Gostili smo Biotehniško šolo Ptuj, ki nam je predstavila njihove izdelke v okviru praktičnega uporabljanja. Omenili so tudi nekatere poklice: kuhar, gastronom hotelir. Šesto šolsko uro smo imeli degustacijo juhe, kruha, čaja in sadja. Želimo si več takih poučnih dni.

  Sara, Nika in Karin 9. in 8. e

 

Petkov dan se je pričel s slovenskim tradicionalnim zajtrkom. Ko smo prišli v jedilnico, nam je kuharica pripravila zajtrk. Po zajtrku sta nam učitelj Davorin in Janez Šmigoc zaigrala na harmoniko pesem Čebelar. Prišel je čas, ko smo šli vsak v svoj razred. V razredih smo dobili različne naloge. Naš razred je bil zelo aktiven. V dveh šolskih urah smo izdelali dva plakata.      8. e – Minerali in vlaknine, 7. e – Prehranska piramida. Oba plakata sta bila lepo izdelana. Potem sta prišla na našo šolo bivša dijaka OŠ Videm in njihova profesorica. Predstavili so nam Biotehniško šolo na Ptuju. Bilo je odlično, razen tega, da sem se polil z jogurtom. Poskusili smo tudi kruh, katerega so nam spekle naše mame in babice.  S tem se je naš čudoviti petek končal.

                                                                                                                                                Tadej Šmigoc, 8. e

 

Za ogled galerije pritisnite na fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost