DAN SLOVENSKE HRANE

V petek, 11. 9. 2019, smo imeli naravoslovni dan, namenjen dnevu slovenske hrane. Najprej nam je čebelar predstavil veliko zanimivega o čebelah, pa tudi poskusili smo lahko različne vrste meda. Nato smo petošolci cvrli flancate, ki so bili odlični. Ko smo se jih do sitega najedli, smo šli na rekreativni odmor, kjer smo se pošteno spotili. Sledilo je predavanje o sladkorni bolezni. Predavatelj je bil gospod Leon, ki je tudi sam sladkorni bolnik, zato je bilo predavanje še toliko bolj doživeto. Po vseh dejavnostih smo v zgornji avli ob spremljavi Jakobove in Emanuelove harmonike zapeli še pesem Čebelice. Dan je bil zelo zanimiv, saj smo se naučili veliko novega.

                                                                                                                                              Ana Franc, 5.e

V petek, 15. 11., smo imeli naravoslovni dan. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo cvrli flancate, saj sem izvedel nekaj čisto novega.

                                                                                                                            Vid Korošec Kmetič, 5.e

V petek, 15. 11., je na naši šoli potekal naravoslovni dan. Najbolj všeč mi je bilo cvrtje flancatov. Na pomoč nam je priskočila gospa Marija iz Turističnega društva Leskovec, ki je testo umesila že doma, saj bi nam sicer zmanjkalo časa. Testo smo najprej razvaljali, nato smo narezali flancate in nazadnje smo se s polno paro lotili cvrenja. Bili so zelo okusni. Spekli smo jih toliko, da smo jih dali še na razstavo, potem pa so se z njimi posladkali  še  ostali učenci naše šole.

Jakob Šulek, 5.e

Za ogled fotografij kliknite na spodnjo sliko.

 

Morda vam bo všeč tudi...