Poučna ekskurzija na Ptuj

V ponedeljek, 28. maja 2018, smo se v okviru  izbirnega predmeta Sodobne priprava hrane  odpravili na Ptuj. Najprej smo odšli v kitajsko restavracijo Kitajski vrt, kjer smo okušali  kitajske tradicionalne jedi. Vsem nam je to bil prvi obisk, zato smo skupaj naročili različne jedi in potem jedli vsakega po malo: spomladanske zavitke, rakov čips, ribo z bambusom in gobami, sladko kislega piščanca, riževe rezance s piščancem,  pečene rezance s piščancem in pečene banane. Ugotovili smo, da se jedi zelo razlikujejo od naših, so polnega okusa in drugačne.

Sledil je ogled Ptujske pekarne. Tam nas je pričakala gospa Sabina Pišek. Oblekli smo se v zaščitno haljo  in kapo. Sledil je ogled proizvodnje kruha in pekovskega peciva. Ves čas je v pekarni prijetno dišalo po sveže pečenih pekovskih izdelkih. Seveda smo tudi jedli ravno pečene žemljice.

Ob koncu zanimivega in poučnega ogleda nas je še pričakalo pekovsko pecivo, ki smo si ga odnesli domov.

Pekarno smo zapustili siti in polni novega znanja.

Za nepozaben obisk in darilca se zahvaljujemo ge. Sabini Pišek in Ptujskim pekarnam.

                                  Učiteljica SPH,

Marjana Notersberg

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost